fbpx

Красимир Людмилов Димитров е роден на 18 февруари 1979 в гр. Перник. Живота му е неразривно свързан с танците още от 5 годишна възраст. Веднъж запалена, искрата не гасне. След приключване на началното си образование, той завършва Държавно Хореографско Училище (сега Национално училище за танцово изкуство НУТИ) – гр. София през 1998 год.
След завършването си кандидатства в Ансамбъла на Строителни войски, където бива приет и от 1998 до 2002 година отбива и военната си служба като артист – балетист. Ансамбълът изнася повече от 180 концерта годишно, всяка година. Той се ползва с репутацията на ВИП група, която поема цялата концертна дейност, свързана с чужди делегации, посолства, президентство, министерства и всички официални събития на най-високо ниво в държавата.  Именно там господин Димитров надгражда знанията и уменията си в най-различни стилове: фънк, джаз, фолклор, модерен балет, латино, степ и други.

През 2002 година печели конкурс и заминава за САЩ, заедно със свои колеги – солисти от Националния ансамбъл Филип Кутев и известни български музиканти от Българско Национално Радио. Там той работи в 21 щата и танцува на най-големите сцени в света – Бродуей, Ню Йорк, Холивуд, Лас Вегас, Чикаго, Лос Анджелис и др. Това е най-високият връх и мечта на всеки един артист по света. Там се среща и работи със световно известни артисти, певци, актьори и музиканти на най-високо световно ниво. Обикаляйки Америка, преподава в много семинари и уъркшопове в различни школи на американци. По това време за първи път възниква идеята за собствени клубове по Български Народни Танци и Модерен Балет.

През 2003 година печели конкурс измежду най-добрите артист – балетисти в цяла Европа и заминава за Турция, където работи в мащабния проект-спектакъл Hurem Sultan. Там, в продължение на 2 години работи с едни от най-добрите балетисти от България, Турция, Украйна, Русия, Азербайджан, Германия, Холандия, които по-късно намират реализация в American Ballet Theatre, Cirque du Soleil и много други известни опери и шоу спектакли по целия свят. Има удоволствието и привилегията да работи с едни от именитите режисьори и хореографи от Европа и целия свят. Тогава измисля и се ражда името “Masters of the Dance”.

Завръщайки се в България, през 2005 година, господин Димитров започва работа в шоу-спектакъла на Лили Игнатова – „Легендата”, където за кратко време достига развитието си до солист, репетитор и хореограф.

През 2007 година заминава за Естония, където работи с именити хореографи от TODES и Естонския национален балет.

През 2008 година работи като артист-балетист и хореограф в различни шоу продукции на остров Палма де Майорка – Испания.

Междувременно Красимир Димитров продължава образованието си в Национална Академия за Музикално Танцово и Изобразително Изкуство – гр. Пловдив, където завършва бакалавър като „Хореограф“ и магистърска степен „Режисьор“.

В различни периоди от 2001 до 2010 година работи в танцова формация ЕТНИКА, към „Шоуто на Слави“ където взема участия в редица телевизионни изяви и турнета съвместно със Слави Трифонов и екипа му.

По време на дългите странствания в чужбина идва моментът, в който натрупаният потенциал в различните стилове танци като български и интернационален фолклор, балет, джаз, латино и модерен балет да се разгърне на едно по-високо ниво. Време е да се покоряват нови върхове, време е събраният опит, познания и идеи да бъдат претворени в нещо различно и специално. Така се поставя началото на “Masters of the Dance” – „Майсторите на Танца“.  Концертната формация и Първият клуб за Български Народни Танци “Masters of the Dance” са създадени още през 2005 година в гр. София и гр. Перник, като това е първият любителски клуб за Народни Танци на територията на гр. Перник. В края на 2008 година Красимир Димитров се завръща окончателно от Палма де Майорка и започва същинското развитие на “Masters of the Dance”.

След дългогодишна работа на високо професионално ниво в България и по целия свят, той се завръща в България и с вяра в неизбежния успех, влага натрупания опит и цялата си любов в изграждането на нещо много близко до сърцето му и наистина специално, а именно школите за танци и спорт „Masters of the Dance”.

И както се случва винаги, когато човек влага емоция, чувство и любов, в това, което прави – успехът просто е неизбежен и школите започват да се разрастват стремително. Всичко започва само с 15 танцьора, но благодарение на ентусиазма, хъса и любовта към танца в момента голямото семейство на “Masters of the Dance” наброява повече от 2 000 човека и още десетки хиляди техни фенове и симпатизанти от всякаква възраст и пол.

„За нас танците и спортът не са просто движение или средство за поддържане на тонус – те са начин на живот, начин на съществуване! Чрез тях човек може да се забавлява, да създава нови приятелства, да твори, да открива себе си, да се чувства специален и значим, да израства духовно. Мисията на „Masters of the Dance“ е да помага на хората да преоткриват себе си чрез движението, музиката и танца. Думите са слаби, за да се опише магията, в която ние от „Masters of the Dance“ творим, живеем и работим. Единственият начин и Вие да се потопите в тази вълшебна магия е да станете част от нашето голямо и сплотено семейство!“

Концертният състав на групата разполага с богат и колоритен репертоар от:

 • традиционни Български танци от различните етнографски области на България
 • стилизиран и модернизиран фолклор
 • танци с акробатични елементи
 • интернационални танци на народите
 • танци на базата на джаз, латино и модерен балет
 • танци с дръм елементи
 • танци с LED уреди и огън

За 16 годишното си съществуване формацията е изнесла повече от 2000 концерта на местна и международна сцена. В България групата се разпознава като формация от най-високо ниво, която изнася представления пред дипломати, президенти, чуждестранни делегации, по случай национални и регионални празници и всякакъв тип официални събития.

Също така Майсторите на Танца имат редица изяви в големи Международни Фестивали, Карнавали и Форуми в различни държави като Китай, Германия, Белгия, Франция, Италия, Дания, Гърция, Унгария, Словения, Сърбия, Турция, Кипър, Черна Гора, Албания, Грузия, Румъния и други.

През 2011 година групата се завръща със специална награда от Най-големия Международен Карнавал в Северна Европа – гр. Алборг, Дания. През 2015 година групата отново взема участие в същия карнавал и отново се завръща с награда.

През 2012, 2015 и 2016 година Майсторите на Танца получават 3 златни медала от Федерацията на Европейските Карнавални Градове за цялостна организация и откриване на Международния Фестивал на Маскарадните Игри в гр. Перник, България. През 2017 година откриването на 26тия МФМИ “Сурва”, отново дело на Красимир Димитров и Masters of the Dance се определя като Спектакъл от Световна величина.

През 2012 година групата изнася концерти във Франция пред Френската армия и Представителите на Хранително-вкусовата промишленост, също така групата е и главната атракция от откриването на Световното състезание с Яхти във Франция.

Формация Masters of the Dance – Майсторите на Танца е носител на редица награди, грамоти, медали и дипломи от фестивали и карнавали както в страната, така и в чужбина.

Групата е избрана сред танцови състави от цяла България да представи страната ни на един от най-големите културни форуми в световен мащаб и най-големия Международен Фестивал в Китай. През октомври 2015 Майсторите на Танца и Гуна Иванова пътуват за Шанхай и участват в 9тия Международен Фестивал за Фолклорни Изкуства в Шанхай. Там, те представят блестящо България рамо до рамо с най-добрите групи от целия свят, всяка от която представя своята родина. 

През лятото на 2019 година част от групата прави турне във Франция където остава два месеца и изнася над 30 концерта в цялата страна.

Формацията подготвя хореографиите на всички песни участващи в XXVII-мото издание на международния фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство – ПИРИН ФОЛК.

Трупата изнася концерти в цялата страна с едни от най-големите фолклорни изпълнители. А именно – Гуна Иванова, Ива и Велислава Костадинови, Христо Косашки, Мария и Магдалена Филатови.

Майсторите на Танца присъстват активно и в медийното пространство. Взимат участие в големи телевизионни програми и формати като

 • Вечерното шоу на Слави Трифонов по 7/8ТВ
 • Шоуто на Николаос Цитиридис по БТВ
 • Пайнер
 • ФЕН ФОЛК ТВ
 • Фолклор ТВ
 • Иде нашенската музика по БНТ
 • Отблизо по БНТ
 • Вечните песни на България по Евроком
 • Специални новогодишни издания на телевизия Евроком, ФЕН ФОЛК ТВ и др. 

Със своите уникални и неповторими спектакли, Майсторите на Танца изготвят празничните програми за “Ден на Града” в множесто градове и общини като Видин, Троян, Перник, Антон, Земен, Искор, Дрен, Хърлец, Козлодуй, Враца и други.

От самото си създаване до днешни дни, концертната формация взема участие в над 250 частни събития годишно: сватби, юбилеи, абитуриентски балове и кръщенета в цялата страна и дори в чужбина!

Всяка година трупата е част от вечерните програми на множество заведения, разпознавани като най-добрите в България, в Банско, София, Перник, Враца, Слъчев бряг и други.

Masters of the Dance – Майсторите на Танца представят по един нов и уникален начин магията на танцовото изкуство, преплитайки традиция и новаторство с единствена цел – да доставят неповторима емоция и грандиозно изживяване на своите зрители!

„Masters of the Dance“ – нещо повече от школи за танци…

Всички знания и опит, които господин Димитров трупа през годините в чужбина са пренесени в школи за танци „Майсторите на Танца“, където всички преподаватели, хореографи и танцьори се обучават по специална система за танцувално, хореографско и личностно изграждане.

Благодарение на тази система, след вътрешно обучение, инструкторите в школата биват приемани на първо място, измежду всички танцови школи и професионални танцови училища в страната, в академията за музикално, танцово и изобразително изкуство
“Проф. Асен Диамандиев” – гр. Пловдив, три поредни години!

Нашите хореографи работят с деца от най-ранна детска възраст, именно следвайки тези системи. Това е тайната на успеха, бързото и професионално развитие на танцьорите в школите ни! По този начин енергията, инвестицията и любовта се съхраняват, продължават и надграждат!

„Много хора може да сметнат името за самонадеяно или прекалено, но ще сбъркат, защото майсторството ни се крие не само в професионализма на хореографи, инструктори, репетитори или танцьори…
Всеки един танцьор при нас получава възможността да се развива в света на танцовото изкуство. Всяко едно дете в нашите школи бива изграждано освен като танцьор и като личност! Във всеки един час ние им помагаме да се изграждат като правилни и добри ХОРА! Създаваме правилни навици и мислене. Учим ги на важните, за успех, неща в живота: дисциплина, постоянство, уважение, любов и благодарност! И единствения начин да усетите цялата тази магия е като се присъедините към нас, инвестирайки в себе си или в бъдещето на детето си и станете част от цялата тази вселена от любов!"

Всички групи в школите участват в концерти и фестивали в страната и чужбина. Така голямото семейство на Майсторите на Танца се сплотява, пътува и опознава света заедно, докато прави това, което обича!

"Майсторството е в същността на самата услуга, която предлагаме, а именно – най-доброто решение за всеки клиент. Индивидуално отношение, богата гама услуги и разбиране на Вашите нужди – това е „Masters of the Dance“.“
 • Искате да се научите да танцувате
 • Искате да поддържате тонус и добра форма
 • Искате да се забавлявате и да се срещате с нови хора, да намерите нови приятели
 • Искате да пътувате и да откривате нови хоризонти
 • Искате да се изявявате и да преоткриете себе си
 • Искате да превърнете празника си в нещо специално

За всичко това ще се погрижим ние от „Masters of the Dance“, за да се почувствате УНИКАЛНО!

 • Искате да се запишете на танци, но се чудите къде и кога? Разгледайте нашите ШКОЛИ и намерете мястото където Вие ще се чувствате перфектно, а на детето си ще подарите възможност да инвестира в щастливото си бъдеще!
 • Организирате събитие и се чудите кое е нещото, което ще го направи неповторимо, различно и незабравимо? Разгледайте нашите ШОУ ПРОГРАМИ и изберете най-добрата за Вашия повод.