fbpx

Централният площад „Николай Гяуров“ в град Велинград се оказа тесен в съботната вечер за всички любители и ценители на българския фолклор. Над 3000 души повече от 5 часа се веселиха, пяха и танцуваха под ритъма на българската народна песен. Зареждащата емоция им бе предоставена от впечатляващото събитие „На мегдана с Фен Фолк ТВ“, чиито организатори са национална фолклорна телевизия Фен Фолк ТВ и Община Велинград.
Празникът на българщината започна още в 17,00 часа с изяви на местни самодейци и състави.
В открит урок по народни танци се включиха десетки хороигралци, които с помощта на хореографи от Ансамбъл „Майсторите на Танца“ разучиха три сложни хора: Талима, Денинка и Купонджийско.

От 20,00 ч. започна и празничният фолклорен концерт на любими изпълнители от ефира на Фен Фолк ТВ. Техните песни и въздействащи изпълнения не оставиха безучастен никого на площада във Велинград. Присъстващите се заловиха на хоро още от първата песен и не се умориха до края по тъмно. Дори площадът се оказа тесен и се заформяха успоредно по няколко дълги и кръшни хора. Цялостното въздействие се допълваше от оригиналните хореографии на Ансамбъл „Майсторите на Танца“.

Категории: НОВИНИ

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *