fbpx

Разберете какви са ползите от танците, които остават скрити от нас!

Всеки един човек, който е решил да се занимава с танци, независимо дали професионално или любителски, трябва да знае за ползите от танците. Те не са просто движения в пространството. Те са магията, която свързва човека с Вселената.

Може би нещата, които ще прочетете в следващите редове ще Ви изненадат. Всичко написано е базирано на доказани факти, от които човек просто трябва да се поинтересува.

Българските народни танци

Нека започнем темата за Българските народни танци. Знаехте ли, че различните хорá имат различно благотворно въздействие върху тонуса и общото състояние на човек?

Например така познатата ни ръченица. Докато танцуваме, в организма ни се отделя ендорфин, който е болкоуспокояващ. Ако трябва да сравним, ще установим, че ръченицата е 80 пъти по-силна от морфина.

Всяко хоро отговаря на различен орган в организма на човек.

Ако някой колега Ви е ядосал в работата до такава степен, че имате главоболие, то Пайдушкото хоро ще Ви помогне. Освен, че помага за намаляване на главоболието, то тонизира сърцето, лимфната система и зрението на човек.

Друг интересен факт е че Пайдушкото хоро има силна връзка с честотата на любовта и всичко свързано с нея. 

Ганкиното хоро помага при проблеми с дебелото черво. А Елениното хоро съответно при психични разстройства.

Дайчовото, Черкезкото, Варненското и Грънчарското хоро са верни приятели на човешкото съзнание.

Ако някога сте се чудили как да бъдете по-толерантни и да изпитвате по-голямо състрадание към околните, веднага ще Ви издадем и отговора. Танцувайте Петрунино хоро. То се грижи за щитовидната жлеза, болно гърло и засилва състрадание в хората.

Други танцови стилове

Вече знаете, че българските народни танци са специални и заради своята мистична функция и връзка със света. Всъщност – всички стилове танци носят нещо отличително. Нещо, което би накарало всеки да стъпи в залата за репетиции.

Салсата и като цяло латиноамериканските танци са характерни с това, че намаляват стреса и кръвното налягане.

Ако вземем стилове като джаз, балет или която и да е друга разновидност на танцовото изкуство, ще разберем колко прекрасно биха могли да влияят върху нашия организъм.

Като танцуваме бихме могли да станем по-пластични, да имаме по-добра техника и баланс. Да управляваме себе си и тялото си като създадем контрол и дисциплина в нас самите.

Танците ни дават специфична енергия, която ни зарежда и освобождава от всичко негативно. Променя мисленето ни към по-добро и смислено съществуване.

Не на последно място, сигурни сме, че всеки, който някога е стъпвал в залата за танци, може да потвърди – създават се много приятелства. Възможно е човек да открие половинката си и да влезе в хармония със себе си. През  “Майсторите на Танца” 

Колко калории горим с танци?

При различните танци се изгарят различно количество калории за един час танцуване. Така например, ако сте жена със средно телосложение между 65кг и 75кг или мъж между 85кг и 95кг и се занимавате с Бални танци ще изгорите 605 калории за един час. Салса – 710, Бели денс –  860, Аеробика – 1000, Балет – 1155, Български народни танци – 1240. За сравнение, човек изгаря много по- малко за същото време, отделяйки внимание на себе си във фитнес залата.

Хората са казали, че ако човек може да ходи, то значи може да се научи да танцува. Стига да има необходимото желание.

Ползите от танците са безброй много, те могат единствено да Ви помогнат да направите живота си по-добър.Възползвайте се!

  • Искате да се запишете на танци, но се чудите къде и кога? Разгледайте нашите ШКОЛИ и намерете мястото където Вие ще се чувствате перфектно, а на детето си ще подарите възможност да инвестира в щастливото си бъдеще!
  • Организирате събитие и се чудите кое е нещото, което ще го направи неповторимо, различно и незабравимо? Разгледайте нашите ШОУ ПРОГРАМИ и изберете най-добрата за Вашия повод.

0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *